Zechstein Magnesiumvlokken, zuiverste magnesium ter wereld?

Zechstein magnesium mijnbouw ernstig vervuilend.

Zechstein magnesium voor therapeutisch gebruik en gezondheidstoepassingen is een belangrijk verdienmodel geworden van de
industriële mijnbouw. De magnesium die uit de mijn komt voor gezonheidstoepassingen is gelijk aan die voor industrieel gebruik maar levert aanzienlijk meer winst op. We begrijpen dat dat erg interessant is maar hoe zit het met de milieubelastende magnesium mijnbouw in Nederland (Groningen). Is dat nog wel aanvaardbaar?  

Omdat wij in 2016 al een vermoeden hadden dat er iets niet klopte bij de Zechstein mijn zijn wij als enige in Nederland naar een beter alternatief gaan zoeken. Dat vonden wij in Tibet aan de flanken van het Himalaya gebergte. Een van de schoonste gebieden op aarde.  We noemen het Himalaya magnesium. Uit deze bronnen (geen mijbouw) komt een superieure TOPICAL kwaliteit die klanten van ons gewend zijn, puur, zuiver, 100% natuurlijk en ecologisch gewonnen magnesium.

Bewoners vechten al jarenlang voor het sluiten van de Zechstein mijn.

Ondanks alle pogingen van de bewoners van Groningen om deze vervuilende mijnbouw te stoppen gaat Nedmag, de fabriek in Veendam gewoon door. De Zechstein magnesium mijnbouw is zeer belastend is voor het milieu,. Grondwater en landbouw worden bedreigt door gebruik van miljoenen liters dieselolie en chemicaliën voor de productie van de Zechstein magnesium vlokken.

De Zechstein mijnbouw in Groningen van deze "zuiverste magnesium ter wereld" is helemaal niet zuiver. Een breuk waarbij 45 miljoen liter diesel en pekel zijn weggestroomd is de druppel die de emmer heeft doen overlopen.

De problemen rond de Zechstein zoutwinning in Groningen stapelen zich al jaren op. Miljoenen liters pekel lekken in de mijnen, dit veroorzaakt bodemverzakking, bevingen en zelfs dieselolie die weglekt. De ecologische risico’s van de Zechstein mijnbouw zijn niet in te schatten en niet te overzien.
Veel mensen vinden de ZECHSTEIN mijnbouw daardoor niet duurzaam en protesteren hiertegen. De schade aan het milieu en grondstoffen zijn door de Zechstein mijnbouw in Groningen voor hen onaanvaardbaar. 

Wij vinden dat je daarvan op de hoogte moet zijn, je kunt op onderstaande buttons klikken om veel artikelen, persberichten, rapporten en brieven van de overheid over deze calamiteiten van de Zechstein magnesium zoutwinning te lezen.

Zechstein magnesium Groningen   |   Zuiver magnesium komt niet meer uit Veendam   |   Stop Zoutwinning

Nemag (de mijn) toont ware aard. GELD       De toekomst van onze kinderen      

Wat maakt het Gronings zout zo ‘uniek’ dat we milieuschade en verzakte huizen op de koop op toe nemen?

Zuiver magnesium uit Groningen is een achterhaald sprookje.
Alle Zechstein magnesium die in Nederland verkrijgbaar is komt uit een fabriek in Veendam (Groningen). Je kunt dit zien aan het Zechstein Inside logo. Er is geen verschil in kwaliteit en of samenstelling van de magnesiumolie en magnesiumvlokken die onder vele merken in Nederland en daarbuiten wordt geleverd. Prijstechnisch zijn er wel grote verschillen, wat op zijn minst verwonderlijk is omdat het om hetzelfde product gaat.

Zechstein magnesium wordt door middel van kanaalwater (industriewater) op grote diepte opgelost en de daardoor ontstane bruine pekel wordt  ophoog gepompt. Daarna moet de pekel worden schoongemaakt, hoe? chemisch, mechanisch? Dit wordt niet verteld.
Regelmatig worden de buizen schoongemaakt met chemicaliën, wat heeft dat voor invloed op het product magnesium? De fabriek heeft zijn eigen protocol, zijn eigen test laboratorium, het kan toch niet zo zijn dat de slager zijn eigen vlees keurt?

Een grotere tegenstelling dan magnesium die met de hand wordt gewonnen in beschermende ecologische gebieden zoals Tibet en Australië is er eigenlijk niet.